De officiƫle website van

De Derby: Nic. Boys JO8-2 vs SVZ JO8-1

Om 8.45 stonden we klaar voor de derby tegen Nicolaas Boys in Nieuwveen. Onze jongens stonden er klaar voor en gelijk na het eerste fluitsignaal knalden ze er boven op. Na een aantal goed kansen voor zowel Nic. Boys als ons werd er dan toch eindelijk gescoord. Na 5 minuten schoot Riff de brilstand van het scorebord en stond het 0-1. Nic. Boys was er nog niet helemaal bij en daar profiteerde Kay van en maakte de 0-2. Na de 2 tegen doelpunten waren de jongens uit Nieuwveen wakker en gingen ze ook lekker voetballen wat resulteerde in 4 doelpunten op rij en de stand was 4-2 wat tevens ook de ruststand was. Na een kleine peptalk in de kleedkamer gingen de jongens met veel zin terug naar het veld. De tweede helft was nog maar net begonnen en Kay schoot een goede voorzet van Riff tegen de touwen 4-3. Nic. Boys bracht 2 minuten na de aansluitingstreffer het verschil weer terug naar 2 doelpunten 5-3. In de time out werd er verteld dat het nog niet gespeeld was en na een mooie assist van Milan vanuit de verdediging maakte Kay er 5-4 van. De jongens bleven aanvallen en uit het niets kwam de bal voor de voeten van Daley die de trekker gelijk over haalde en via de paal de stand gelijk bracht 5-5. Ze hadden in de gaten dat als ze zo door bleven voetballen er nog meer in het vat zou zitten. Na goed samenspel tussen Jim Riff en Scott gaf Kay de bal het laatste zetje en maakte hij zijn vierde van de ochtend 5-6. Jim veranderde een schot van Kay van richting en zette de eindstand van 5-7 op het scorebord. De 3 punten gingen mee in de tas naar Zevenhoven!! Volgende week sluiten we het eerste blok af tegen de Kickers in Leimuiden. Tot volgende week.